• foto_home.gif
  • foto_home1.jpg

Maritime Equipment Directives (MED)

96/98/EC as amended

Onderstaande veiligheid en communicatie apparatuur valt binnen de regelgeving van de Marine Equipment Directive (MED) Deze apparatuur dient voor gebruik aan boord van vaartuigen, binnen de EEG.

* ReddingsmiddelenMED

* Water vervuiling

* preventie

* Brand beveiliging

* navigatie

* radio communicatie middelen.

 

 

 

De MED beschrijft de eisen welke worden gesteld aan apparatuur, welke aan boord van vaartuigen, binnen de EEG worden gebruikt. Hierin zijn onder meer de standaards van SOLAS & MARPOL opgenomen. Omdat vaartuigen steeds vaker verder dan de Europese grenzen varen, is de CE regelgeving niet toereikend. De MED is internationaal erkend. Producten die onder de MED zijn goedgekeurd kan men herkennen aan het logo, zoals hierboven is afgebeeld.

In navolging op de ondertekening van de wederzijdse erkenning overeenkomst tussen de EU en de USA, in 2004, is apparatuur welke onder de MED is gecertificeerd, aan beide zijden van de Atlantische oceaan geaccepteerd voor verkoop.

Wat kan CE Proof betekenen bij certificering van producten binnen de Marine Equipment Directive (MED)De regelgeving verreist dat de producten zijn voorzien van:
- Documentatie waarin de toegepaste standaards zijn opgenomen

- getest zijn volgens de toepasbare standaards   

- en gecertificeerd zijn

CEproof kan u voorzien van de vereiste documentatie. Wij zijn in het bezit van electrische en electronische test apparatuur en kunnen een aantal van de verreiste testen uitvoeren. Wanneer wij zelf de testen niet kunnen uitvoeren, dan zal CEproof de testen laten uitvoeren in daarvoor geschikte labaratoriums. CEproof onderhoudt relaties met veel van de certificerende instanties en kunnen, in uw opdracht de certificering afhandelen.

  logo ceproof  logo EMCI

 

 

 

 

 

 

                                      copyright  ┬ę 2024  -   Tom van den Heuvel   -   All rights reserved